REZERVARI
18
Jan, 2022
19
Jan, 2022
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Adults
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Children

Blog

Ritualul dansurilor din Delta Dunării

Ritualul dansurilor din Delta Dunării

Satele dobrogene sunt fermecătoare prin simplitatea lor. Locuitorii Deltei, cei mai mulți dintre ei pescari, încă mai știu povești încântătoare și legende din bătrâni. Tot de la ei au moștenit tradițiile străvechi pe care le transmit noilor generații. Interesul cu care ansamblurile “Dobrogeanca” și “Vostok” din Sulina sunt întâmpinate pretutindeni îşi află, fără îndoială, explicaţia în statornica pasiune şi în talentul cu care aceste colective artistice culeg şi valorifică străvechiul patrimoniu de frumuseţe şi inedit al folclorului românesc.

Lipovenii sunt oameni veseli, mândri de obiceiurile şi cântecele lor. Tradiţia este cea care le-a păstrat identitatea atâtea sute de ani şi în numele ei au părăsit Rusia. Bunica Elena își dedică o mare parte din timpul său pregătirilor pentru spectacolele ansamblului Vostok, iar nepoții merg peste tot cu ea.

Indiferent în ce perioadă a anului vizitezi Delta vei fi cucerit nu doar de peisajul unic, ci și de universul rural și de obiceiurile și dansurile populare. Ansamblul „Dobrogeanca“ al Casei de Cultură Sulina a fost înfiinţat în 1996 şi are în componenţă 18 membri. La început a fost un grup vocal feminin, mai apoi, în anul 2010, din dragoste pentru dans a luat fiinţă ansamblul de dansuri.

Ansamblurile “Dobrogeanca” și “Vostok” din Sulina sunt ambasadori de necontestat ai Deltei Dunării, un tărâm care fascinează călătorul cu peisajele, tradițiile și gastronomia specifică locului.

O călătorie de neuitat

Vrs_j67fup

Comment (0)

18
Jan, 2022
19
Jan, 2022
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Adults
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Children
Copyright 2021 - Croaziere Delta Dunării - MS Diana