REZERVARI
18
Jan, 2022
19
Jan, 2022
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Adults
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Children

Blog

Escapadă pe șosea și apă, în paradisul din Delta Dunării

Escapadă pe șosea și apă, în paradisul din Delta Dunării

Nu am ales titlul întâmplător! Dețin un autoturism alimentat cu motorină, dar în oraș folosesc mai mult trotineta electrică. De câteva luni, cochetez cu ideea unui autoturism hybrid sau full electric, dar mi-am propus să nu schimb doar mașina cu una mai puțin poluantă, ci și modul în care călătoresc. Da, vreau să folosesc mai mult bicicleta/trotineta electrică în locurile în care urmează să ajung, iar prezența mea să facă din ce în ce mai puțin rău naturii. Așa că am pornit într-o călătorie altfel de la Constanța până la Sulina.

Cetatea Enisala este la fel de spectaculoasă și în luna martie

Delta Dunării este una dintre cele mai ferite zone când vine vorba despre pandemia de coronavirus. Intinderea mare de apă, localitățile izolate și mobilitatea redusă au ținut la adăpost această zonă. Tocmai de aceea mi-am îndreptat din nou atenția spre această zonă. Și cum spuneam încă de la începutul acestui articol, am vrut să experimentez și un autoturism  care să bifeze mai multe cerințe: să polueze cât mai puțin, dar să aibă un portbagaj în care să încapă o bicicletă/trotinetă electrică și echipamentele voluminoase pentru sport. Am ales un Mitsubishi Outlander PHEV  de la Exclusiv Auto care să poată escalada fără probleme drumurile din județul Tulcea. Prima oprire am făcut-o la Cetatea Enisala

Cetatea Enisala

Cetatea Enisala, Yeni-Sale sau Heracleea cum i s-a mai spus de-a lungul timpului, este o atracție turistică deosebită din centrul Dobrogei. Ruinele fortăreței medievale Enisala se află pe un deal calcaros, denumit și Dealul Gras, care domină zona lacurilor Razim și Babadag, la aproximativ 2 km de localitatea Enisala. Peisajele care se dezvăluie la poalele ruinelor cetății sunt spectaculoase, astfel că, de sus, poți admira dealurile de pe cuprinsul rezervației Enisala, dar și lacurile Razim și Babadag, iar la apus ți se oferă o perspectivă de poveste, așa cum spune Discover Dobrogea. 

Diana, companion domol pe valurile Dunării

Și cum întreaga călătorie a fost calculată astfel încât să fie o experiență nouă, am ales să intru în inima Deltei la bordul primei nave de croazieră dedicată doar acestui paradis verde. Diana a fost botezată de proprietari și a călătorit din Olanda până în România.

Apus la bordul navei Diana

Ideea este nouă pentru România, nu și pentru cei din Vestul Europei. Mii de turiști din Germania, Austria, Olanda și Franța descoperă, anual, Dunărea la bordul unor nave asemănătoare. Acum avem și noi această ocazie, dar în Delta Dunării! Nava de croazieră nu este un simplu hotel plutitor! Am ținut să scriu această propoziție pentru că, până acum, doar un hotel plutitor îți oferea posibilitatea de cazare pe apă, în Delta Dunării. Traseul era clar- plecai din Tulcea cu un hotel plutitor ajutat de un împingător, te opreai la destinație și….atât.  Regulile se schimbă din această primăvară și cred că Diana este doar o deschizătoare de drum.

Eu am plecat de la Nufăru, Tulcea, cu destinația Sulina. Drumul lin spre gura de vărsare în mare este calculat astfel încăt lumina caldă a apusului să inunde salonul navei. Nu te speria dacă nu ai mai călătorit pe apă! Brațul Sulina nu este “fioros” ca Marea Neagră și rar am văzut ca cineva să aibă rău de apă dulce. Și nu uita că în orice moment ai posibilitatea să stai pe terasă sau să te odihnești în cabină.

Apus în Delta Dunării

Acum că tot am atins subiectul cazării, hai să-ti dau câteva ponturi! Dacă nu suporți spațiile mici atunci optează pentru un apartament. Ai la dispoziție trei paturi, unul matrimonial, dispuse în două camere.

Dacă ești o persoană activă și știi că vei ajunge în cameră doar pentru un duș și câteva ore de somn, atunci salvează-ți bugetul și alege o cameră dublă. Atenție….paturile sunt single

Orice ai alege trebuie să-ti spun două lucruri. Primul : nu te aștepta să ai jacuzzi în baie, ci un duș ascuns după o perdea.

Grupul sanitar din camere

Iar scările de acces spre cabine sunt asemănătoare celor situate în clădirile din Amsterdam. Cu alte cuvinte, dacă vrei să petreci mai mult timp  la barul de pe navă, ar trebui să te asiguri că te va ajuta cineva să ajungi în cameră.

Scările din interiorul navei

Dacă vrei să scapi de scările abrupte sau ai o problemă de mobilitate atunci solicită o cameră la nivelul recepției. Deși poate totul ți se pare înghesuit, nu este chiar așa! Nava respectă standardele internaționale turistice.

Turism activ alături de localnici, produse fabricate în Tulcea și tradiții

Nava Diana este de fapt o singură za din întreg lanțul turistic care stă la baza acestei croaziere. La bordul navei vei primi, atât cât este posibil, doar produse tradiționale sau fabricate în Delta Dunării și în județul Tulcea. Peștele vine de la localnici, icrele de la o fabrică din Tulcea, pâinea și dulciurile tot din zonă, la fel cum se întâmplă și cu vinul.

Caras prăjit

Și tot localnicii vor fi cei care vor asigura divertismentul la bordul navei de croazieră.

Ansamblul din Sulina

De exemplu, într-o după amiază, eu am ales să plec cu una dintre bicicletele aflate la bordul navei până la Plaja Sulina. Este o călătorie de doar câțiva kilometri, iar în drum vei descoperi toate obiectivele turistice.

Cu bicicleta spre Plaja Sulina

Și dacă tot vei alege o astfel de croazieră, nu rata și excursia spre Letea. Îți recomand să te îmbraci destul de gros și să te asiguri că șoferul mașinii de la Letea are la el cheile lacătului care ține ferecate ușile metalice ale rezervației. Nu de alta, dar s-ar putea să faci autostopul în mijlocul pustietății!

Diana va începe să „alunece” turistic pe apa Dunării pe 1 aprilie 2021. Ai la dispoziție o variantă de 4 zile/3 nopți care te va purta și la Ismail în Ucraina. Cu alte cuvinte, nu uita să-ți verifici pașaportul.  Ai la alegere și varianta de 5 zile/4 nopți, dar dacă tot vrei să spui că ai vizitat Delta Dunării îți recomand croaziera de 8 zile/7 nopți. 

Un articol realizat de: https://funkytravel.ro/

O călătorie de neuitat

Vrs_j67fup

Comment (0)

18
Jan, 2022
19
Jan, 2022
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Adults
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Children
Copyright 2021 - Croaziere Delta Dunării - MS Diana